Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi zgodnie Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Dezynfekcja (odkażanie), Deratyzacja (odszczurzanie), Dezynsekcja - strona główna Dezynfekcja (odkażanie), Deratyzacja (odszczurzanie), Dezynsekcja - kontakt Dezynfekcja (odkażanie), Deratyzacja (odszczurzanie), Dezynsekcja - mapa strony
Dezynfekcja (odkażanie), Deratyzacja (odszczurzanie), Dezynsekcja - strona główna Dezynfekcja (odkażanie), Deratyzacja (odszczurzanie), Dezynsekcja - english version

SYSTEM HACCP


HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Point
Analiza zagrożeń i krytyczny punkt kontroli

Historia HACCP:
HACCP został opracowany w celu zapewnienia bezpieczeństwa mikrobiologicznego żywności dla astronautów w latach 60 XX wieku przez współpracującą z NASA firmę Natick Pillsbury Company. Na początku lat 70-tych XX wieku system zaczął wkraczać do komercyjnych firm w USA. W połowie lat 70-tych system wkroczył do firm Europejskich.

Istota systemu:
System HACCP jest systemem uniwersalnym, dającym zastosować się do każdego rodzaju produkcji wyrobów związanych z żywnością. System HACCP jest narzędziem, które stosuje się przede wszystkim do zapewnienia zdrowotności wyrobu (jakości sanitarno-higienicznej). Zależnie od warunków i potrzeb danego zakładu tworzenie systemu przebiega wieloetapowo jako logiczna sekwencja następujących po sobie kroków. Poszczególne etapy najogólniej można zebrać w trzy grupy dotyczące:
  • opracowania programu HACCP
  • wdrożenia systemu
  • weryfikacji i utrzymania systemu


Korzyści:
Podniesienie świadomości personelu produkcyjnego w zagadnieniach roli systemów jakości w produkcji. Obniżenie kosztów produkcji wynikających z ludzkich pomyłek, np. zakażenie produktów. Większa wiarygodności i lepszy wizerunek firmy tak u konsumentów, jak i u konkurencji. Możliwość eksportu na wspólny rynek UE i USA.

Elementem Systemu HACCP jest program zwalczania szkodników, który realizujemy przy ścisłej współpracy ze zleceniodawcami.

Nasza firma może poszczycić się odpowiednimi certyfikatami np. TUV Rheinland EKSPERTA SYSTEMU HACCP oraz fachowo przygotowaną ekipą pracowników.






Certyfikat TUV